torsdag 1. desember 2011

Changing Power - grenseløs sosial innovasjon




Vår visjon er å utvikle opplæringsmateriell og rådgivningstjenester innenfor bærekraftig utvikling for det norske og internasjonale markedet, samt fasilitere for norsk bærekraftig næringsutvikling i Øst-Afrika.

Changing Power er et konsept for kunnskapsformidling, og et verktøy for bærekraftig utvikling og samfunnsansvar. Changing Power knytter konsulenttjenester og workshops rettet mot samfunnsansvarlige virksomheter i Norge opp mot konkret bærekraftig utvikling i Øst-Afrika.

Første steg i prosessen er å utvikle et opplæringsverktøy, workshop, bok og instruksjonsvideo på norsk, engelsk og kiswahili til bruk i Øst-Afrika og Norge. Konseptet vil også inneholde en kortfilm og en workshop tilpasset bruk i skolen og andre virksomheter. La det bli et undervisningsopplegg om miljø og bærekraftig utvikling tilpasset de lokale forholdene i regionene man opererer. Man vil i forbindelse med dette lage en opplæringspakke og foredrag som vil tilbys skoler og ulike utdanningsinstitusjoner, samt offentlige og private virksomheter i Norge. En tilsvarende pakke vil være tilgjengelig for bruk i bistandsprosjekter i Øst-Afrika, og workshopen, boken og kortfilmen vil ta for seg konkrete prosjekter i Kenya som selv vil gjennomgå opplæringspakken.

Gjennom sosiale medier og interaktivitet vil man kunne gi alle norske deltakere en felles forståelse og ramme for bedriftens samfunnsansvar og bærekraftig utvikling i dialog med deltakere i Øst-Afrika.

Workshopen vil kunne ta for seg, og løse, konkrete problemer på landsbygda i afrika i realtid.

Viktige satsingsområder er:

· Sol- , vind-, geotermisk- og bioenergi
· Rent vann
· Miljø
· Kommunikasjon (IKT/ nett)
· Byggevirksomhet
· Ansvarlige investeringer

Små tiltak og endringer i folks liv som har gjort hverdagen enklere, men som også avhjelper miljø og klimaproblemer både lokalt og globalt, og hvor mennesker møtes over landegrensene og løser problemene i fellesskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar